2012

30.12. uroksemme Miihkali (sinivalkoinen EUR a 03) Championiksi Rurok:n näyttelyssä Helsingissä! Miihkali valmistui hyvin arvosteluin ja osoitti luonteensa mukaisesti hienoa matka- ja näyttelykäytöstä.

29.12.2012 uroksemme CH FI*Lumihelmen Blue Boy (sininen EUR a) "Nuutti-Pepe" on tullut isäksi Katinhännän kissalassa! Pentuja on viisi, yksi naaras ja neljä urosta, tiedustelut kasvattaja Kadi Myllys p. 050 3209122.

24.-25.11.2012 Turun rotukissayhdistyksen kansainväliset kissanäyttelyt:

-FI* Lumihelmen Delicato (EUR ns 22) pentuluokassa 1. näyttelyssään sai kumpanakin päivänä EX1:n erinomaisin sanallisin arvioin. Pikku tyttömme käyttäytyi hienosti ja osallistui myös agility-kisaan osoittaen lahjoja lajiin!

-Miihkali (EUR a 03) saavutti avoimessa luokassa sertin kumpanakin päivänä, käyttäytyi hienosti. Tuomarit olivat erittäin vaikuttuneita komean kollimme harvinaisen vankasta rakenteesta. Miihkali kävi Tessan kuvattavana, joten kaikilla on kuvien saavuttua tilaisuus ihailuun!

-FI*Lumihelmen Blue Boy sai kotimaan sertit täyteen Champion-luokassa. Hienoluonteinen kaunis kissa!

- Lumihelmen väki vastasi eurooppalaisen lyhytkarvan rotuesittelystä näyttelyssä kumpanakin päivänä. Kiitos kaikille osallistuneille!

19.11.2012: Liisi ja Helmi hammaslääkärissä. Ladyille tehtiin perusteellinen hampaiston ja suun tutkimus ja hoito inhalaatioanestesiassa. Kummankin suun tilanne on hyvä ja saimme kannustusta jatkaa hampaiden pesua kotona. Kotiintultaessa vastaanottavalle Emmalle kerrottiin ilouutinen: seuraavaksi on hänen hammaslääkärivuoronsa!

17.11.2012 Lumihelmen A-pentue 2 vuotta! Emma-emo, Helmi-isoemo, puolisisko Liisi, kasvattaja ja muu Lumihelmen väki onnittelevat Lilliä, Mjassea, Pinjaa ja Suloa!

6.11.2012 Kassilan Etevä Emäntä "Emma" täyttää 5 vuotta! Mihin talo ja kissala joutuisivatkaan ilman Etevää Emäntäänsä, joka aina yhtä jäätävän tunnollisena pitää yllä järjestystä tuvassa. Emäntämme juhlii merkkipäiväänsä perhepiirissä. Kissalamme väki arvelee, että ainutlaatuisesta Emännästämme tullaan kuulemaan ensi vuoden aikana, jolloin hän suunnittelee jättävänsä jälkensä rotukissamaailman historiaan, olkaa kuulolla. Paljon onnea Emännälle syntymäpäivän johdosta!

28.10.2012 TUROK:n mentoripäivä, Lumihelmen kasvattaja mukana.

1.10.2012 Studio Fotokatin Jan Nyström kuvasi D-pennut Lumihelmen kissalassa. Nauttikaa kuvasarjasta pentueen albumissa!

24.9.2012 D-pennuilla vieraita, mm. Voitto-isän kasvattaja Tarja-Leena Sillasto Casimirrin kissalasta. Hänen ottamiaan kuvia kuvakansiossa! Myös Ailin uusia kuvia lisätty. Sosiaalistuminen on edennyt upeasti. Rohkeat pikku veijarimme ovat laajentamassa tutkimusmatkojaan  talossamme. Ruoka kupista nautittuna maistuu ja käynnit hiekkalaatikolla sujuvat. Nautimme pienistä täysillä!

15.9.2012 Pirokin näyttely Tampere: Uusin noviisimme Lumitaika (musta harlekiini, oranssisilmäinen EUR n 02 62) rekisteriin, tuomareina J. Räihä ja M. Fonsen! Lumitaika "Lilli" tähtää valkolaikkueurooppalaisten emoksi.

img_0172.jpgKuvassa Lilli pentuna vasta haaveillen rekisteröinnistä, kuva H. Nygren.

Kollimme Lumihelmen Blue Boy ja Lumihelmen Bicolor Bolero 15.9. Championeiksi. Onnea!

11.9.2012: FI*Lumihelmen Blue Boyn "Nuutti-Pepen" kuvakansio avattu - käykääpä katsomassa, kuinka komeana hän esiintyi Pirokin näyttelyssä Porissa heinäkuussa. Muut myös näyttelyssä olleet kollimme eivät halunneet itseään tuolloin kuvauttaa.

9.9.2012: Turokin Kissanpäivillä mukavaa rotuamme esittelemässä Lumihelmen Blue Boyn ja Lumihelmen Cappriccion kanssa. Molemmat pojat pitivät rotumme lippua korkealla, Cappriccio 1. näyttelyssään!

19.8.2012: Lumihelmen D-pentue syntynyt! Pinja synnytti 5 pentua. Menetimme tytön ja pojan selkäranka-aukileen vuoksi, muut pennut ja emo voivat hyvin. Pinjan synnytys sujui hyvin, emo hoiti kaiken kokonaan itse ja hoivaa nyt pentujaan tunnollisesti.

18.8.2012: Lumihelmen B-pentue täyttää vuoden! Lämpimät onnittelut kaikille neljälle ihanalle kissalle Henrylle, Samulle, Nuutille ja Nuutti-Pepelle Lumihelmen kissalan väeltä.

11.8.2012. Terveiset Eurooppalaiskissojen erikoisnäyttelystä Helsingistä! Kissoistamme rotuaan juhlanäyttelyssä edustivat Helmi, Liisi ja Nuutti-Pepe. Eurooppalaiskissoja oli paikalla noin 70!

15.7.2012 Miihkalin, suurseikkailijamme, tarina jatkui, missäpä muualla kuin Porissa!: Pirokin kansainvälisessä kissanäyttelyssä hänet rekisteröitiin eurooppalaiseksi EUR a 03, tuomareina E. Reijers ja A. Veland erittäin hyvällä arvostelulla. Miihkali on 5. Lumihelmen noviisi ja hankittu harvinaisten valkolaikkueurooppalaisten kasvatukseen. Näyttelyssä meitä ilahduttivat käynnillään monet ihanat porilaiset ihmiset, jotka osallistuivat Miihkalin etsintään muutama viikko sitten. Kiitos teille kaikille ja muillekin meitä onnitelleille! Tämän iloisen päivän, jota emme joitakin viikkoja sitten enää uskaltaneet toivoa, kruunaa  herra Miihkalin ja neiti Elekatin Tanitan (EUR a 03, om. L. Siilahti) kihlautuminen!

Muutenkin Porin näyttelyt 14.-15.7. olivat meille jännittäviä ja iloisia. Lumihelmen B-pojat Blue Boy ja Bicolor Bolero saivat ensimmäiset sertinsä avoimessa luokassa hyvin arvosteluin.Poikamme ovat herättäneet huomiota myös muiden rotujen harrastajien piirissä, ja Blue Boy yritettiinkin 14.7. tuomari E. Wieland-Schillan toimesta kaapata kartusiaaniksi! Tämän röyhkeyden anteeksiantamisen mahdollistaa se, että sama tuomari valitsi kohta perään Emmamme (Blue Boyn kanssa varsin samanrakenteisen, mutta punatiikerinä kartusiaaniksi kelpaamattoman) pojan GIC Kassilan Guaranteed Gnomen TP:ksi. Emman poika Kassilan Gentle Goblin puolestaan valmistui GIC:ksi. Onnea kaikille!

2.7.2012: Noviisinaaraamme neiti Lady-Minnie (EUR g 03) ja herra Elekatin Tarmo (EUR a) ovat julkaisseet kihlauksensa. Yhdistelmästä odotetaan Suomessa harvinaisia, upeita valkolaikkupentuja: sini-, creme- ja sinikilpikonnavalkoisia (EUR a 03, e 03, g 03)! Minni on yhteisomistuksessa Lala Siilahden kanssa. Pentutiedustelut joko tulevan pentueen kasvattajalle Lalalle p. 044 344 1111/Elekatin kissala, Kemiö tai meille.

30.6.2012: Liisimme International Championiksi Tallinnassa! Naaraamme CH Kassilan Genuine Gem (EUR a, sininen) "Liisi" valmistui Felixin näyttelyssä tänään. Liisi on B-pentueemme emo.

16.6.2012: Porissa sijoituskodistaan kadonnut kollimme on löytynyt: Miihkali on saatu turvaan ystävällisten ihmisten uskomattoman pyyteettömällä halulla auttaa! Kiitos kaikille monin tavoin mukana olleille entisille ja uusille tutuille; rohkaisijoille, toimijoille, esirukoilijoille! Teidän avullanne olemme jaksaneet toivoa ja toimia 8 piinaviikon ajan. Kiitos myös sinne, missä pienille hartioille jaetaan pikkuisia ja isoille isoja suojelusenkeleitä! Miihkalin suojelusenkeli on ollut ahkerana ja varjellut pikku matkalaistamme  liikenneväylien, ilkivallan vaarojen jne keskellä.

10.6.2012: tuulantei22.jpgERY-SYD:n kansainvälisessä kissanäyttelyssä Hyvinkäällä hyväksyttiin rekisteröitäväksi uusin noviisimme Tuulantei "Neiti Näpsä" (mustavalkoinen EUR n 03). Tuulantei on järjestyksessä 4. noviisimme. Tuulantei on hankittu Lumihelmen kissalaan valkolaikkueurooppalaisten kasvatukseen tähdäten. Kasvatettuja valkolaikkueurooppalaisia on niin vähän, että ilman noviiseja valkolaikkukolleillemme ei olisi mahdollista saada valkolaikkunaarasta. Tuulantein piti olla noviiseistamme 5., mutta Miihkali katosi sijoituskodistaan Porista ennen noviisiluokkaansa JA ON EDELLEEN KATEISSA PORISSA, PYYDÄMME VALPPAUTTA PORISSALIIKKUVILTA (ks. kuva alla!)!

Toukokuu 2012: KOLLIMME MIIHKALI KADONNUT PORISSA! Miihkali on sirutettu, väritykseltään sinivalkoinen (a 03), vasemmassa etujalassa sininen laikku valkoisella pohjalla (näkyy kuvassa alla). Kiltti! Hypännyt ikkunasta Porin Viikkarissa 20.4.

Pyydämme kaikkia Porissa liikkuvia tarkkaavaisuuteen ja levittämään tietoa porilaisille! KIITOS! Kissa tulee koettaa ottaa kiinni ja soittaa 041 4321 858 tai 0400 769950. Haetaan kotiin mahdollisimman nopeasti. Huoli Miihkalista on suuri! PALKKIO KISSAN ELÄVÄNÄ KIINNIOTTAVALLE!

kolli_002.jpg

25.4.2012: Lumihelmen kissalan sijoituskissoilla käyttöön vakuusmaksu: sijoitettavan kasvatetun Lumihelmen eurooppalais-kissan vakuusmaksu on 180 euroa ja sijoitettavan noviisieurooppa-laiseksi tähtäävän kotikissan vakuusmaksu on 50 euroa.

17.-18.3.2012: Turokin kansainväliset kissanäyttelyt, Turku: -Naaraamme "Liisi" Kassilan Genuine Gem (EUR a) ja "Pinja" Lumihelmen Aino Lahja (EUR fs 24) saivat kotimaansertinsä täyteen Champion-luokassa hyvin arvosteluin. Liisin pojat Lumihelmen Blue Boy (EUR a) ja Bicolor Bolero (EUR a 03) saivat EX1-arvostelutuloksen nuortenluokassa ja olivat mukana TP-valinnoissa.

-Lumihelmen Arhippa Aarre "Mjasse" (EUR n 24) Championiksi 17.3. ja serti Champion-luokassa 18.3. Onnittelut Mjasselle omistajineen tittelistä ja Mjassen Feronian kissalaan saamista pennuista!

minni2.jpg-18.3. noviisiluokassa hyväksyttiin rekisteröitäväksi uusin noviisimme Lady-Minnie "Minni" (EUR g 03, sinikilpikonnavalkoinen) hyvin arvosteluin tuomareinaan Arja Martikainen ja Minna Krogh: Minni tulee tuomaan uutta verta valkolaikkukasvatukseen ja on järjestyksessä kolmas noviisimme. Omistamme Minnin yhdessä Lala Siilahden kanssa. Kuva Pauli Kallio.

12.3.2012: FI*Lumihelmen C-pentue syntynyt! Kuva-albumi. Pentue käsittää kolme komeaa poikaa FI*Lumihelmen Cantabile (EUR a), Cappriccio (EUR n) ja Crescendo (EUR ns), vanhemmat CH Pinkkitassun Benjamin (EUR d 22) ja Lumihelmi (EUR fs). Ks. Pennut! Lumihelmen emot ovat tainneet ottaa hoideltavakseen pois päiväjärjestyksestä eurooppalaisten siitoskollien vähyyden, mikäli sellaisesta on ollut ongelmaa...

12.2.2012: Emma-Emännän 1. pentue täyttää 3 vuotta! Emma-emo, Helmi-isoemo ja muu Lumihelmen väki onnittelee Isistä, Liisiä, Minjaa, Hillervoa, Rommia, Pellervoa ja Väinöä - pentuetta, joka jätti jälkensä eurooppalaiskissojen historiaan mm. Lumihelmen kissalan muodossa.

3.2.2011: Ilolla ilmoitamme, että Venla ja Sisu odottavat jälkikasvua, ks. Pentuja odotettavissa!sari22.jpgsarin_kannykkakuvat_3_22.jpg

Laskettu aika 11.3. Kuvat Sari Hytönen

18.1.2012: SP & GIC Silkkiturkin Lumia "Helmi" 6 vuotta! Lumihelmen väki onnittelee kultaista Helmiä, joka viettää merkkipäiväänsä perhepiirissä. Helmin persoonasta saavutuksineen ja harrastuksineen ilmestyy artikkeli Serryssä (Suomen Eurooppalaiskissarenkaan lehti) nro 1/2012. Lehden vuosikerran voi tilata serry@eurooppalaiskissat.net tai ostaa irtonumeron.

10.1.2012: Meillä on ilo ilmoittaa, että neiti CH Lumihelmen Aino Lahja "Pinja" (EUR fs 24) ja herra CH Casimirrin Ganador "Voitto" (EUR ns 22) ovat julkistaneet kihlauksensa.

4.1.- Lumihelmi "Venla" (EUR fs) ja Pinkkitassun Benjamin "Sisu" (EUR d 22) viettävät häitä. Toivotamme onnea!