HELMI, stamtavlan: http://pawpeds.com/db/?a=p&id=752628&g=4&p=eur&date=iso&o=ajgrep 

helmi.jpg

              

 SP&GIC Silkkiturkin Lumia, kastrathona, f. den 18 januari 2006. Färg blåsköldpadd (EUR g). Uppfödaren Lea Pessi. Helmi bor i FIN*Lumihelmen katteriet.

Helmi är en mycket vacker och charmant Europeisk korthårkatt. Hennes namn är en pärla på svenska. Hon är en hänsynsfull, eftertänksam och lekful katt. Hon solver de stängda dörrarnas problem med samarbete av intelligens och aktion. Helmi tycker om att gå ut övervakad året runt. Hon är en riktig atlet och och har en vacker figur även om  kattungarnas mat ofta serveras hemma. Helmi är toppjägare; i hennes tassar och tänder rönar gnagar och alla slags flygande varelser samma öde… Helmi gillar mycket att spela fotboll med sina egna tunna bollar, som hon behandlar duktigt. Dagligen kommer hon och berättar sina egna människor, att hon vill tillbringa tid tillsammans med oss. Hon använder ekspressivt och elegant kroppsspråk, när hon kommuniserar med sina familjemedlemmar.

 På exhibitioner brukar domarna konstatera, att Helmi är en mycket fin Europeisk korthårkatt, men själv är hon inte så ivrig att tävla - man kan ju se långt ifrån, att hon är en pärla. Ändå har hon blivit nominerad flera gånger och hon brukar vara med i valet alltid, om hon bara har lust. 

Helmi är lyckig mamma till FIN*Kassilan E-kull (alltså också till vår Emma). Pappan var IDP*Wave's Kappa A Zan Magic Pocemon (EUR ds).

FIFI, stamtavlan: http://pawpeds.com/db/?a=p&id=789503&g=4&p=eur&date=iso&o=ajgrep

fifi1.jpg FIN*Kassilan Fearsome Fifi, hona, f. den 12 augusti 2008. Färg blå (EUR a). Uppfödaren Saara Vahtola. Fifi bor placerad i Åbo. 

Fifi är en lovande ung hona. Hon är passande i storleken och typen. Hon är elegant, nyfiken och sedig i karaktären. Hemma har hon en annan ung Europehona som "lillasyster". Fifi är mycket förtjust i att leka med henne. När hon får tillfället, tycker hon om att vara bevakad ute.

På utställningar har Fifi fått EX1-värderingar och möjligtvis skall hon föda en FIN*Lumihelmen kull i framtiden.

EMMA, stamtavlan: http://pawpeds.com/db/?a=p&id=789502&g=4&p=eur&date=iso&o=ajgrep

emma.jpg

FIN*Kassilan Etevä Emäntä, hona, f. den 6 november 2007. Färg blåsköldpadd smoke (EUR gs). Uppfödaren Saara Vahtola. Emma bor i FIN*Lumihelmen katteriet.

Emmas namn, som betyder FIN*Kassilas Prominent Husmoder, har varit ett förebud, även om hon låter sin mamma Helmi öppna dörrarna. Emma har god  typ och storlek. Smokefärgen är ändå inte den bästa möjliga: den syns starkt i några kroppsdelar (därför är hon nu registrerad som EUR x gs 09), men inte alls i alla. Egentligen tror vi, att Emmas "vit färg" är smoke och verkligen, alla hennes sju ungar får Kassilan G-kull är felfria och inte har vit färg. Emma är en pigg och självmedveten fru. Hon gillar mycket att jäga sin liten textilmus. Ut går hon tillsammans med sin mamma Helmi och sin dotter Liisi, men inte lika ivrigt som dom. Emma kontrollerar sittande på eldstaden, vad som händer hemma. Om hon tycker att situationen kräver närmare granskning, hoppar hon på ens axel. Vid behov läxar hon upp sin dotter.

 Emma är mamma till FIN*Kassilan G-kull (och alltså t. ex. vår Liisis mamma). Efter tillräcklig fundering beslöt hon att grunda familj tillsammans med Pörri, GIC FIN*Kassilan Captain Coffee (EUR n 23). Paret fick inte färre än sju kattungar, som Emma födare utomordentligt i knappt en timme och ägnade sig förstklassigt åt sina ungar. Kullen såg dagens ljus i FIN*Lumihelmen katteriet den 12 february 2009. Två av ungarna var i FIN*Shaman's katteriet för att ammas av Pörris syster i 7.5 veckor och kom sen tillbaka till Emma. Vi hoppas, att Emmas ungar har ärvt sin mammas starka reduktionsbiologiska egenskaper. 5 av hennes 7 ungar har redan blivit Champion/Premier/int. Champion. Emma är också mor till Lumihelmen A-kull, pappan är Sampo (EUR d 22).

 LIISI, stamtavlanhttp://pawpeds.com/db/?a=p&id=859428&g=4&p=eur&date=iso&o=ajgrep

liisi.jpg

IC FIN*Kassilan Genuine Gem, hona, f. den 12 februari 2009. Färg blå (EUR a). Uppfödaren Saara Vahtola. Liisi bor i FIN*Lumihelmen katteriet. 

Liisi är en lovande un Europehona, som redan som en liten kattunge har haft en god typ. Liisi är mycket vänlig och ytterst sällskaplig i karaktären. Säkert är det Liisi som bemöter oss med driftigt kurrande, när vi kommer hem. Hon är en pratsam, lekful och glad katt. Ofta vill hon till famnen och hoppar dit själv och börjar spinna. Sittande på axeln förföljer hon, vad vi håller på med. Om det är någonting riktigt trevligt, deltar hon genom att stånga ivrigt. Om man diskuterar med Liisi, får man alltid svar på kattspråket. 

Liisi är mor till FIN*Lumihelmen B-kull, pappan är Elekatin Tarmo (EUR a 03).

LUMIHELMI "Venla", EUR fs, f. den 27 mars 2010, ägd med A.-C. Soitamo. Venla är mamma till FI*Lumihelmen C-kull, pappan är CH Pinkkitassun Benjamin "Sisu" (EUR d 22).

kuva0203.jpg

SAMPO ?

EUR d 22, född i september 2009 i mellersta Finland. Sampo blev kastrerad på första december 2010. Han är pappa till FIN*Lumihelmen A-kull och Silkkiturkin N-kull.

Från den 5 februari 2011 Sampos ägare är hans placeringsfamilj i Raisio.

Man känner inte till Sampos föräldrar, men dom var flera röda ungar i kullen. Sampo är en mycked ödmjuk katt och lätt att hantera.