FIN*Lumihelmen kissala, Masku puutarha06062015.jpg

Tervetuloa kotisivuillemme! Halutessasi tutustua eurooppalaisrotuun ole hyvä ja ota yhteyttä!

Kasvattaja:-kasvattajanimi hyväksytty Kansainvälisessä kissaliitossa FIFessä 1.9.2009.

-Suomen Kissaliiton kasvattajan perus- ja jatkokurssit 2009. Koulutukseltani olen väitellyt biotieteilijä.

-käyn tarjollaolevissa mm. rotukissayhdistyksen koulutuksissa.

Perheeseemme kuuluu kaksi rotukissaa; lisäksi kissojamme asuu  sijoituskodeissa. Kissalamme sijaitsee kotonamme vanhassa maalaistalossa, jossa on asunut ja työskennellyt ihmisten lisäksi kissa.

Kasvatuksen tavoitteet: ovat terveet, perinteisen kauniit ja hyväluonteiset eurooppalaiskissat.

Aika ajoin lisäämme rodun geneettistä monimuotoisuutta noviisien avulla tavoitteena eurooppalaisen, terveen luonnon muovaaman rodun, Suomen kansalliskissan, elinvoimaisuuden vaaliminen.

Ilman populaation ulkopuolelta tulevaa perimää (noviisien/ei sukua olevien tuontieläinten avulla) jokaisen rodun perimä on aina kapeneva.

Jokaisen pentumme osalta tavoitteemme on onnellinen kasvattimme rakastavassa kodissaan tuottamassa iloa ihmisilleen.

Sukupolvesta toiseen toistuva sukusiitos, maltillinenkin, voi nostaa esiin sairastuttavia resessiivisiä eli yleensä ei-ilmeneviä perintötekijöitä, joita jokaisen terveenkin elävän olennon, niin meidän ihmisten kuin vaikkapa kissojenkin, perimään aina sisältyy. Lumihelmen pentueen sukusiitosaste ilmoitetaan aina kaikki tunnetut esivanhemmat (=kaikki tunnetut sukupolvet) huomioiden. Mikäli huomioidaan vain muutama sukupolvi, kissat voivat näyttää olevan vähemmän sukua keskenään kuin ne todellisuudessa ovat ja sukusiitosaste näyttää todellista alhaisemmalta. Noviisieurooppalaisten vuoksi emme esitä pentueiden sukukatolaskelmaa. Noviisi sukutaulussa on osoitus perimää monipuolistavasta aineksesta.

Lumihelmen pentueiden sukusiitosaste on alhainen - sydämen asiamme, rodun ja yksilöiden geneettisen terveyden, vaalimiseksi siinä määrin kuin se on nykytiedon perusteella mahdollista. Omaa rotuamme on mahdollista kasvattaa sukusiitosta minimoiden. Emme käytä kasvatuksessa myöskään kissoja, joilla on jo runsaasti jälkeläisiä. Jalostuskissamme ovat terveitä, hyväluonteisia, FIV- ja FeLV-negatiivisia, eikä niillä ole sienitartuntaa.

Lumihelmen kasvatustoiminta noudattaa Suomen Eurooppalaiskissarenkaan jalostuksen tavoiteohjelmaa.

KASVATTIEMME SUKUTAULUT LÖYTYVÄT PAWPEDS-TIETOKANNASTA.

Kissat elämässämmeKissamme ovat perheenjäseniä, joiden kanssa seurustelu töiden ja harrastusten jälkeen on ihanan rentouttavaa ja tuottaa iloa elämäämme. Kotonamme syntyvät/asuvat pentueemme jakavat arkemme, sijoituskissamme ovat perheenjäseniä omissa sijoituskodeissaan, joiden omistukseen ne siirtyvät siitoskäytön jälkeen. Panostamme erittäin paljon pentujen sosiaalistamiseen ja myös seurusteluun aikuisten kissojemme kanssa. Tavoitteemme on, että kasvattiemme uudet omistajat pystyvät nauttimaan lemmikeistään mahdollisimman paljon. Hoidamme sekä aikuiset kissamme että pentumme suurella huolellisuudella.

Ole hyvä ja kysy lisää Lumihelmen kasvattajalta:

Pirkko Mäenpää

lumihelmen@eurooppalaiskissat.fi

Malhontie 21, 21250 Masku, puh. 041 4321 858