Lumihelmen uutisia vuonna 2010

30.12.2010: A-PENTUEEN VALOKUVAUS. Jan Nyström (Studio Fotokatti) kävi kuvaamassa pentueemme ja upeat tulokset ovat nähtävissä Pennut-sivulla sekä A-pentueen kuvakansiossa. 

1.12.2010: SAMPO (EUR d 22) KASTROITU. Sampo keskittyy tästä lähin toimimaan perheensä lemmikkinä annettuaan panoksensa eurooppalaisrotuun: Silkkiturkin N-pentueen ja FIN*Lumihelmen A-pentueen. Ihanaluonteinen ja  -turkkinen Sampo on Lumihelmen kissalalle aina erityinen, onhan se ensimmäinen noviisimme ja 1. pentueemme isä. Olemme Sampon kanssa suorittaneet "kolli- ja noviisikoulun" oppimäärän. Kiitämme Sampoa perheineen aktiivisesta ja sujuvasta yhteistyöstä!

27. ja 28.11. 2010 TURUN ROTUKISSAYHDISTYKSEN KANSAINVÄLISET KISSANÄYTTELYT:

-Emman emo Helmi, GIP&GIC Silkkiturkin Lumia, 2 serttiä, mukana TP-valinnassa.

-Emman 1. pentueesta jo kuudes tittelöityi: nyt vuorossa FIN*Kassilan Godsent Gaia (EUR gs) Championiksi! Emma-emo perhekuntineen onnittelee jälkikasvuaan!

-Fifille sertti avoimessa luokassa, kutsuttiin TP-valintaan.

-Venla-kotikissa mukana seuralaisena totuttelemassa ja "valmentautumassa" noviisiluokkaan. Venla käyttäytyi kauniisti ja esittäytyi mm. kohdalle osuneille eurooppalaisihmisille. 

17.11. 2010 LUMIHELMEN A-PENTUE SYNTYNYT: Kassilan Etevän Emännän "Emman" ja Sampon pentue syntyi sektiolla pentujen virheasennon vuoksi. Syntyi kaksi poikaa, ruskea- ja hopeatäplikäs sekä kilpikonnasavu ja kilpikonnahopeatäplikäs tyttö. Sektiossa ilmeni emon alkava kohtutulehdus. Toipuminen on käynnistynyt hyvin. Pentueemme sukusiitosaste on 0% ja uutta geeniperimää tulee rotuun noviisi-isän myötä! Sampo-isä tullaan kastroimaan 1.12.

7.11. SAMPOLLE JÄLKIKASVIA SILKKITURKIN KISSALAAN! Hurmurimme sai neljä pentua CH Silkkiturkin Makeen Mimmin kanssa kasvattajana Lea Pessi, puh. 040 861 2202.

6.11.2010. Kassilan Etevä Emäntä "Emma" täyttää 3 vuotta! Alkuvuodesta Emännällemme aiheutui stressiä Lumihelmen hen-kilökunnan ilmoittaessa, että hänen toiveensa puolisosta joutuu vähän odottamaan. Niinpä Emma keskittyi perusemännöintiin, kunnes valitun puolisonsa Sampon tavattuaan alkoi harkita, oli-siko tästä talon ja Emännän perheen isännäksi. Päätettyään ot-taa isäntänsä Emma pani toimeksi ja viettää nyt merkkipäiväänsä lähestyvään iloiseen perhetapahtumaan valmistautuen. 

19.10. ODIN SIIRTYI SIJOITUSKOTINSA OMISTUKSEEN. 5kk iässä ilmenneen häntäknikin vuoksi oli luovuttava noviisiluokka-haaveesta. Lumihelmen noviisietsintä alkoi tiikeriuroksen etsin-nällä ja se on osoittautunut erittäin haastavaksi. Joko kotikissa-tiikereissä on valkolaikkuja, täpliä - tai knikki hännässä...On aika kiittää Odinia emäntineen yhteistyöstä ja toivottaa hyriseviä kis-sanpäiviä Naantaliin!

17.10. HELMI JA LIISI EDUSTAMASSA EUROOPPAISIA ESIT-TELYNÄYTTELYSSÄ SALOSSA. Vietimme kauniin syyspäivän Salon Sinisessä talossa kaunotartemme Helmin ja Liisin kanssa esitellen rotuamme hienoa eurooppalaisten esitettä jakaen.

11.10. EMMA JA SAMPO ODOTTAVAT PENTUJA! Laskettu ai-ka on 15.11. Odotus tuntuu olevan Emma-Emännällä hyvin hallin-nassa; hän syö, lepäilee, kiehnää ja kehrää. Ja kuten tomeralta emännältä voi odottaa, hän on odotuksen alkumetreiltä kehitellyt reilun pyöreitä muotoja!

10.10. VIERAILULLA LIEKIN PENTUJEN LUONA: Kävimme tutustumassa ihastuttaviin pentuihin (punatäplikäs poika ja 2 kilpikonnatäplikästä tyttöä)FollowMe-kissalassa. Pennut ovat hyvin kehittyneitä, leikkisiä ja käsiteltäviä. Värien kehittymistä seurataan mielenkiinnolla, kauniit ilmeet ja hyvä tyyppi niillä on jo nyt.

24.9. SAMPO (EUR d 22) JA CH SILKKITURKIN MAKEE MIM-MI (EUR n 22) ODOTTAVAT jälkikasvua! Tulevien pentujen sukusiitosaste on 0%, laskettu aika on 5.11.2010. Pentutiedus-telut Silkkiturkin kasvattaja Lea Pessi, puh. 040 861 2202. Lea Pessi on Suomen Eurooppalaiskissarenkaan (SER-FER) Vuo-den 2009 paras kasvattaja.

Sampo ehti vielä kotikissana ollessaan käydä FIN*FollowMe-kissalassa ja on saanut siellä Liekin kanssa kotikissapentueen, pentutiedustelut Aila Forsten, puh. 0400 769 950.

4.9. Pirokin näyttely, Tampere: Kassilan Etevän Emännän EMMAMME TYTÄR Kassilan Global Gloria PREMIORIKSI. Emman "Isis"-tytär oli jo viides Emman tittelöitynyt pentu! Emma-emo, Helmi-isoemo ja Liisi-sisko onnittelevat!

-Helmille serti luokassa 4. Emman emo GIP,GIC Silkkiturkin Lu-mia eli Helmimme etenee kohti korkeinta titteliä (SP), mutta on edelleen sitä mieltä, että vaatimattomuus kaunistaa ja jätti TP-va-linnan väliin.

-olimme saaneet ilahduttavan kutsun tulla tervehtimään entistä kotikissaamme Väinöä (punatabby). Toteutimme vierailun näyt-telymatkan yhteydessä. Väinö on todella suloisenluonteinen ihana seurakissa. Oli ilo tavata hyvinvoiva, kiltti Väinö kotikissa-kaverinsa ja muun perheensä kera. Toivotamme edelleen kaik-kea hyvää elämään Tampereella!

21.8.2010: EMMAN TYTÄR LIISI (EUR a) CHAMPIONIKSI/ RUROK:n näyttely, Vantaa. Nyt Emman pennuista valmistui Liisimme (kuvassa ylhäällä); aiemmin Championeiksi ovat tulleet sen veljet Rommi (jo IC), Pellervo ja Hillervo (kuvassa). Emma-emo ja Helmi-isoemo onnittelevat ylpeinä jälkikasvuaan!

19.8.2010: FIFI VALERASKAANA. Fifin tiineysultra paljasti, ettei Fifi ole tiineenä. Vaikka biologia toimi yksilö- ja paritasolla ja Fifillä ja Paavolla oli ulospäin toimivalta näyttävä romanssi, se ei toimi-nut solu/molekyylitasolla, vaan Fifi jäi tyhjäksi. 

10.7.2010: MEILLÄ ON UUSI NOVIISI SAMPO! Urk:n näyttely, Vantaa: Kotikissamme noviisiluokassa tuomareinaan Hanne Sofie Sneum ja Alexey Shchukin. Sampo hyväksyttiin rekisteröitäväksi (EUR d 22) ja Lumihelmen missio osaltamme tuoda lisää geneet-tistä variaatiota rotuumme on yhtä askelta lähempänä. Sneumin selostus arvostelun aikana osoitti kokemuksen tuomaa kypsyyttä ja ymmärrystä rodustamme ja sen jalostustilanteesta ja hänen nä-kemyksiään oli ilo kuunnella.

Sampo on FIV-, FeLV- ja sienitestattu ja sen veriryhmä on A. 

 28.3.2010: "LÄHES TÄYDELLINEN EUROOPPALAINEN". TUROKin rotukissanäyttelyt, Turun messukeskus, 27. ja 28.3.:

-Liisi: 2 sertiä avoimessa luokassa, mukana TP-valinnassa.

-Emma: 28.3. siitosluokassa 3.sija 93 p. Emman pennuista 5 avoimessa luokassa. Kaikki saivat 2 sertiä ja olleet mukana TP-valinnoissa. Emman siitosrajoitus poistui.

-Helmi: 27.3. Grand International Premior. 28.3. 1.serti ku-ningatarluokassa yleisvaikutelmalla "LÄHES TÄYDELLINEN EUROOPPALAINEN" ja Tuomarin Paras.

-Viiru: noviisiluokassa 27.3. täytti eurooppalaisen rotumääritel-män, mutta vaalea "kaulakoru" ja esti rekisteröinnin. Tuomarien mielipide Viirusta: "Upea vartalo, lihaksikas, hyvät mittasuhteet, erinomainen turkinlaatu". Yleisvaikutelma: "Kaunis eurooppalai-nen, mutta valkoinen laikku". Tämä ei ollut yllätys, mutta halusim-me "opiskella" noviisiluokan, ja edelleen tavoitteemme on löytää noviiseja. Viiru siirtyi sijoitusperheensä omistukseen. Kiitämme Viirun perhettä hyvästä yhteistyöstä. Viirun kanssa olemme oppi-neet paljon!

-Sampo: näyttelyssä seuralaisena. Sampoa jännitti, mutta se oli kiltisti. Jäämme seuraamaan Sampon kehitystä: mikäli yllätyksiä ei ilmaannu, se käy noviisiluokassa, kunhan ikä riittää.

Väinö: 29.3. sijoitusperheensä omistukseen kastroinnin (syynä merkkailu) jälkeen. Kiitämme Väinön perhettä hyvästä yhteis-työstä ja toivotamme lokoisia kissanpäiviä suloiselle Väinölle perheineen!