Uutiset 2011

 Lumihelmen uutisia v. 2011:f1000035_.jpg

 12.12.2011: LUMIHELMEN AINO LAHJA (EUR FS 24) "PINJA" CHAMPIONIKSI URK:N KANSAINVÄLISESSÄ ROTUKISSANÄYTTELYSSÄ VANTAALLA.

26.-27.11.2011: TUROKIN NÄYTTELY, TURKU: Liisin pennut Bicolor Bolero ja Blue Boy saivat EX1-arvostelutuloksen ja tyyppiä ja luonnetta kehuttiin kovasti. Emma pennuista Aino Lahjaja  Arhippa Aarre saivat kumpanakin päivänä sertin avoimessa luokassa. Niiden osalta kiitettiin tyyppiä ja hienoa turkinlaatua. Emman pojista myös IC:t Kassilan Guaranteed Gnome ja Gentle Goblin keräsivät sertejä menestyksellä, jälkimmäinen edusti rotuaan loppukilpailupaneelissa asti. Myös kaunottaremme SP, GIC Helmi oli mukana luokassa Supreme Premior saaden ensimmäisen Kunniamainintansa! Onnittelut kaikille!

17.11.2011: A-PENTUE TÄYTTÄÄ VUODEN! Tänään onnittelemme A-pentuja! Vuosi sitten meillä oli hyvin jännittävä päivä, kun Emma-emäntä synnytti kissalamme ensimmäisen oman pentueen. Kaikki pennut ovat tuottaneet iloa uusissa kodeissaan ja kaksi niistä tulee osallistumaan avoimessa luokassa Turokin näyttelyyn 26.-27.11.2011 Turun messukeskuksessa. Tervetuloa onnittelemaan henkilökohtaisesti!

12.-13.11. TALLINNA: HELMI SUPREME PREMIERIKSI! GIP, GIC Silkkiturkin Lumia valmistui kissojen näyttelyuran korkeimpaan titteliin. Kaunottaremme suorastaan viihtyi reissullaan ja saapui kotiin iloisena ja touhukkaana.

6.11.2011: Emma-emäntä täyttää 4 vuotta! Lumihelmen terhakka emäntä (Kassilan Etevä Emäntä EUR gs) on viettänyt tapahtumarikkaan vuoden: hänestä on tullut toisen kerran emo, kun hän itsestäänselvästi otti homman haltuun ja synnytti Lumihelmen ensimmäisen oman pentueen, isänä oma ensimmäinen noviisimme Sampo (EUR d 22). Emäntä hoiti pentueensa määrätietoisin, jos hellinkin ottein. Hän on myös tullut isoemoksi jo kolmeen kissalaan, viimeksi omaamme tyttärensä Liisin synnytettyä Lumihelmen B-pentueen. Emännöinti jatkuu, nyt steriloituna entisestään tehostetulla puskutraktoritoiminnalla vahvistettuna. Perhe onnittelee lämpimästi Emma-emäntää!

2.11.2011: B-pentue kokonaisuudessaan varattu. Iloitsemme hyvistä kodeista, joissa odotetaan jo malttamattomina meille niin rakkaita pieniä poikia!

18.10.2011: Uusi kuvasarja 1.5-v. noviisistamme Lumihelmestä "Venlasta" EUR fs Venlan kuva-albumissa kuvaajana K. Somchasataporn!

4.10.2011: GIP, GIC Silkkiturkin Lumiasta "HELMISTÄ" Tessa.lv:n uusi kuvasarja Helmin kuva-albumissa!

30.9.2011: B-PENTUEKUVASARJA (STUDIO FOTOKATTI) "LUMIHELMEN PUHALLINKVARTETTI" B-PENTUEEN KUVA-ALBUMISSA!

LOKAKUU 2011: TYTTÖPENTU ETSII SIJOITUSKOTIA: Jos rakastat kissoja ja elämäsi on vakaata, saatat voida tarjota ihmisrakkaalle pennullemme sijoituskodin. Toivomme, että sinulla ei ole useita kissoja ennestään ja mikäli sinulla on kissa, olet huolehtinut sen terveydestä ja hyvinvoinnista. Lue lisää ja katso kuvat sijoituskissasta, odotamme yhteydenottoasi!

4.9.2011: GIP&GIC SILKKITURKIN LUMIA "HELMI" KERÄNNYT SERTEJÄ 3. JA 4. 9. (PIROK) JA 27.8. (RUROK). 

22.8.2011: EMMA-EMÄNNÄN JÄLKELÄISIÄ IC:KSI: Ylpeä Emma perhekuntineen onnittelee poikiaan Hillervoa ja Pellervoa (Kassilan G-pentueesta) sekä omistajaansa Aulia poikien International Championiksi valmistumisen johdosta! 

18.8.2011: B-PENTUE SYNTYNYT: Ilolla ilmoitamme, että naaraamme Liisi CH Kassilan Genuine Gem synnytti neljä pentua, kaikki uroksia, väreinään sinivalkoinen EUR a 03 ja sininen EUR a. Kaikki voivat hyvin. Lisäämme kuvia ja informaatiota pentueen omaan kuvakansioon ja pentueblogiin, kunhan pystymme kotona ollessamme siirtymään vauvaperheemme pesältä ihailemasta tietokoneen ääreen! Kissanristiäiset olemme jo pitäneet perhepiirissä. Pentujen nimet ovat musiikkiharrastuksemme inspiroimia, B-alkukirjaimen asettamissa rajoissa.

28.7.2011: LUMIHELMI KIHLOIHIN: Täten ilmoitetaan, että neiti Lumihelmi (EUR fs) "Venla" ja herra Pinkkitassun Benjamin (EUR d 22) "Sisu" julkaisevat tänään kihlauksensa. Nuoripari sopi, että neiti Lumihelmi ilmoittaa hääpäivän kyllästyttyään olemaan kihloissa.

18.7.2011: B-PENTUEEN (ODOTUKSEN) BLOGI ALOITETTU: Liisin odotuksen seuraamisen helpottamiseksi aloitin blogin. En kuitenkaan tee sitä oikealla blogiohjelmalla, joten, jos haluat kommentoida, lähetä minulle sähköpostia ja viestiäsi ei lue kukaan muu kuin minä (Pirkko)! Blogi ilmestyy neljällä kielellä, laajimmillaan Porin murteella, mutta keskeiset asiat löytyvät aina myös suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Tule mukaan seuraamaan Liisin odotusta eli mukavia lukuhetkiä!

16.7.2011: LIISI JA TARMO ODOTTAVAT SINIVALKOISTA JÄLKIKASVUA: Iloinen uutinen on varmistunut, Liisin ja Tarmon tapaamisessa oli valkoisten kesäöiden taikaa ja Liisistä on tulossa emo 19.8.! Hän kasvattelee vatsaansa luonteensa mukaisesti hyväntuulisena ja rakastavana. Ruoka maistuu ja kaikki mukava kiinnostaa kuten ennenkin.

11.6.2011: MEILLÄ ON UUSI NOVIISI LUMIHELMI EUR fs "Venla": ERY-SYD:n näyttelyssä Hyvinkäällä kotikissamme Venla rekisteröitiin eurooppalaiseksi lyhytkarvaksi noviisiluokassa, tuomareina Satu Hämäläinen ja Anna Hauge. Venla sai kehuja mm. suloisesta luonteestaan, hienosta kilpikonnaväristään, vahvasta leuastaan. Savua olisi saanut olla enemmän. Korvat ovat hiukan turhan korkealle sijoittuneet, mutta silmät kaikin puolin hienot! Venlan rekisteröinti tiesi töitä Lumihelmen puhemiehelle, jotta Venla saisi tuoda geneettistä monimuotoisuutta rotuumme. Kaikille kiinnostuneille tiedoksi, että Venlalla on komea nuori eurooppalaiskolli kiikarissa...

31.5.2011: Suureksi pettymykseksemme Liisi ei ole kantava eikä meille tule kesäkuussa valkolaikkuvauvoja. Toivomme, että kaikki lukijat liittyvät peukuttelijoihin, jotta Liisi ja Elekatin Tarmo (EUR a 03) saisivat sinivalkoista jälkikasvua mahdollisimman pian!

16.-17.4.2011 TUROK:n ROTUKISSANÄYTTELYT, TURKU: Tämä näyttely oli meille erityinen ilonaihe useasta syystä, joista esimerkit:

-GIP&GIC Silkkiturkin Lumia "Helmi" (EUR g): kumpanakin päivänä serti kuningatarluokassa, lauantaina TP-valinnassa ja kumpanakin päivänä melko tyytyväinen itsekin näyttelypäiväänsä. Tuomarien mielestä Helmi oli jälleen erityisen upea eurooppalainen upeassa kastraattikunnossa. Heikko kohta aavistuksen liian pitkä turkki.

-A-pentumme Lumihelmen Aino Lahja (EUR fs 24) "Pinja" ja Arhippa Aarre (EUR n 24) "Mjasse" saivat kumpikin parhaan mahdollisen laatuarvostelutuloksen EX1 ja molemmat mukana Tuomarin Parhaan valinnassa. Lisäksi molempien hyvin ystävällinen käytös oli ilon aihe. Kumpikin sai kehuja hienosta rakenteesta, turkinlaadusta ja luonteesta, heikoin kohta kuvio. 

2.3.2011 ETEVÄ EMÄNTÄ EMMA HYVINANSAITULLE VARHAISELÄKKEELLE: Emma-Emäntä steriloitiin ja iloiset eläkepäivät odottavat. Eläinlääkäri totesi Emännän hampaita myöten hienokuntoiseksi, joten eipä muuta kuin nauttimaan elämästä! Emäntämme osoitti etevyytensä heti kotiuduttuaan ja riisui leikkaushaavaa suojaavan paidan nukutustokkurassa minuutissa, seuraavaksi hän paneutui muovikypärän poistoon, koska leikkihiirijahti käy paljon paremmin ilman moisia apuvälineitä. Lumihelmen väki aikoo tehdä parhaansa, jotta määrätietoinen, taitava ja touhukas Emäntä voi nauttia ansaitsemastaan varhaiseläkkeestä: 11 hyvinkasvatettua eurooppalaista jälkeläistä voi astua remmiin! 

12.2.2011 LIISI 2 v: CH FIN*Kassilan Genuine Gem viettää syntymäpäivää. Liisin vuosi on kulunut hyvin, huippukohtina pikkusisarusten syntymä (=FI*Lumihelmen A-pentue), piiiitkät kehruutuokiot omien ihmisten sylissä ja näyttelymenestys. Liisi on hoitanut ja leikittänyt pikkusisaruksiaan ja osoittanut olevansa täysin valmis erinomaiseksi emoksi, kuten oma emonsa Emma. Täytynee ottaa vakavasti Liisin vaatimukset puolisosta! Kultaista Liisiä onnittelevat Emma-emo, Helmi-isoemo ja muu Lumihelmen väki. 

6.2.2011 ESITTELEMÄSSÄ EUROOPPALAISTA TUROKIN KISSANPÄIVILLÄ: Edustusvuorossa eurooppalaisista Liisi ja kotikissa Venla, joka harjoitteli noviisiluokkaa varten. Venlan päivä sujui mukavasti, pientä jännitystä, mutta silloinhan juuri antaa parastaan. Liisi toi pisteet kotiin ja monta mukavaa juttutuokiota kehkeytyi häkin äärellä.

2.2.2011 KOLME VUOTTA EUROOPPALAISPERHEENÄ! Tasan 3 vuotta on kulunut yhdestä elämämme tärkeästä päätöksestä: ryhdyimme kissaperheeksi ja Emma ja Helmi muutivat kotiin. Meillä oli "hyvää onnea" päätyessämme rotuna eurooppalaiseen. 3 vuoden kokemuksella voimme vain todeta, että mukavampia lemmikkejä saa hakea. Kauniin eurooppalaisen kehräyksellä on juuri ne samat hyvät vaikutukset ihmismielen harmoniaan kuin hyvällä musiikilla on tutkimuksin todettu olevan. 

18.1.2011 GIP,GIC Silkkiturkin Lumia "HELMI" 5 v! Kultainen päivänsankarimme vain kaunistuu iän myötä. Samoin luonteeltaan hän on suloisempi kuin koskaan. Yhteistä aikaa meillä on jo pari viikkoa vaille 3 vuotta. Helmin vuoteen on mahtunut rauhallista kotielämää mukavine vakiotapahtumineen sekä myös näyttelymenestystä. Lapsenlapsia Helmi on saanut lisää ja jopa lapsenlapsenlapsia. Tytär Emma uusine vauvoineen, tyttärentytär Liisi ja muu Lumihelmen poppoo onnittelee lämpimästi rakasta päivänsankaria!