Katteriet FIN*Lumihelmen, Masku, Finland

kissala.jpg

 

 

 

 

 

 

Välkommen till våra hemsidor!

Om uppfödaren och de andra hos FIN*Lumihelmen:

Mitt uppfödrarnamn FIN*Lumihelmen blev accepterat i FIFe den 1 september 2009. Namnet är Snöpärlans på svenska. Vår dotter upphittade namnet inspirerad av vår äldsta katt Helmi. Helmi är en pärla på svenska och hennes vackra officiella namn Silkkiturkin Lumia refererar till lumi, som menar snö. Jag har deltagit i Finlands Kattförenings grund- och fortsattningskurs för uppfödare under året 2009. På yrkesidan har jag doktorutbildning i biologi. Tre raskatter hör till vår familj; ytterligare har vi katter placerade i andra familjer. Till vår familj hör fem människor: min make, två fullvuxna söner och en dotter, som går i grundskolan. Vi är ganska nya "kattmänniskor", som våra två första katter bara sög till katthobbyn. Man kan läsä "How we became a cat family”, hur allt började. FIN*Lumihelmen katteriet ligger i en gammal bondgård i Masku i sydvästra Finland, och med människor har en katt brukat leva och arbeta här.

Våra avelsmål:

Målet med vår uppfödning är friska, starka och traditionellt vackra Europeiska korthårkatter med vänlig karaktär. Vi önskar, att vi alltid då och då kunde tillöka rasens genetiska variation genom att använda noviseuropeer i vår uppfödning. 

Meningen också då är att sköta om Europeiska korthårkatternas vitalitet. Katter, som vi använder i uppfödningen är friska, FIV- och FeLV-negativa och har en vänlig karaktär. 

Katternas roll i vårt liv:

Våra katter är familjemedlemmar, och att umgås med dom under fritiden är härligt avkopplande, tycker vi. Kullar, som födas/bor hos oss, deltar vårt vardagliga liv. Vi satsar mycket i deras socialisering. Vi spelar mycket musik, så att våra kattungar har vant sig vid musiseringen (och är horntoleranta!). Våra kattungar träffar mycket människor och lär sig socialt beteende. Vi tror, att då kan deras nya ägare njuta av dem så mycket som möjligt.

Pirkko Mäenpää, lumihelmen@eurooppalaiskissat.net

Malhontie 21, FI-21250 Masku, Finland

tel. -358 41 4321 858