Mikä on sijoituskissa?

Useat Lumihelmen kissat myydään lemmikeiksi. Niiden kanssa voi käydä näyttelyissä, harrastaa kissa-agilityä tai kasvatusta, riippuen pennusta. Aina kissaa ei myydä, vaan etsitään sijoituskotia, koska sitä aiotaan käyttää kasvatuksessa. Sijoituskotia saatetaan etsiä sekä noviisiksi tähtäävälle kotikissalle että eurooppalaiselle.

Sijoitettavan Lumihelmen pennun vakuusmaksu on 300€.

Miksi sijoituskoteja tarvitaan? -jotta kasvattaja voi rajoittaa kissamäärää kotonaan pystyäkseen antamaan kissoilleen yksilöllistä huomiota ja välttääkseen niiden stressaantumisen liian monen seuralaisen kanssa. Sijoituskissa muuttaa vastaanottajan luo luovutusikäisenä elämään normaalia kissanelämää saaden rakkautta ja huomiota ja itse perheelleen iloa tuottaen. Sijoituskoti on toivottavasti kissan lopullinen koti.

Tehdäänkö sijoitussopimus? Kasvattaja tekee sijoituskissasta Suomen Kissaliiton sijoitussopimuksen. Silloin vastaanottaja tietää, mitä kasvattaja häneltä odottaa ja mistä asioista sijoituskissan elämässä kasvattaja vastaa. Sopimukseen kirjataan sijoitusehdot, joiden täytyttyä kissa siirtyy vastaanottajan omistukseen. Sopimuksen allekirjoittavat sekä kasvattaja (=kissan luovuttaja) että vastaanottaja.

Lumihelmen sijoituskissan vastaanottajat ovat valmiita huolehtimaan kissan hyvinvoinnista (uusintarokotukset, madotukset jne) ja turvallisuudesta (esim. ulkoilu vain valjaissa, verkotetussa tarhassa, verkotetulla/lasitetulla parvekkeella). Mikäli vastaanottaja rikkoo näitä sijoitusehtoja (esim. ulkoiluttaa kissaa vapaana), kissa palautuu Lumihelmen kissalaan ja sijoitussopimus purkautuu.

Sijoitusehdot sovitaan kunkin vastaanottajan kanssa yksilöidysti. Ne käsittävät naaraalla yhden tai kaksi pentuetta ja uroksella siitoskäyttöä tarpeen mukaan tiettyyn ikään mennessä.

Kasvattaja vastaa kissan kasvatuskäyttöön liittyvistä kuluista, vastaanottaja taas tavanomaisista kuluista kuten ruuasta, hiekasta ja tehosterokotuksista. Vastaanottajan kanssa sovitaan, synnyttääkö naaras ja hoidetaanko pentue kasvattajan vai vastaanottajan luona. Kasvattaja omistaa syntyvät pennut ja huolehtii kotien etsimisestä. Kasvattaja vastaa sijoituskissan mahdollisesta näyttelyttämisestä, mutta vastaanottajakin saa halutessaan näyttelyttää kissaa.

Sijoituksessa saa kissan lisäksi mahdollisuuden tutustua halutessaan rotukissaharrastukseen kasvattajan tuella!

Ole hyvä ja kysy lisätietoa: Lumihelmen kasvattaja Pirkko Mäenpää, lumihelmen@eurooppalaiskissat.fi, puh. 0414321858