Kastraattinaaraat

HELMI, SP & GIC Silkkiturkin Lumia, sukutaulu:

helmi.jpg 

 Kastraattinaaras, s. 18.1.2006, väri sinikilpikonna (EUR g).
Kasvattaja Lea Pessi. Asuu Lumihelmen kissalassa.

Helmi on FIN*Kassilan E-pentueen eli mm. Emmamme onnellinen emo ja FIN*Kassilan G-pentueen eli mm. Liisimme isoemo. Helmin pentueen isä on IDP*Wave's Kappa A Zan Magic Pocemon (EUR ds 23).

Helmi on erittäin kaunis ja viehättävä rotunsa edustaja. Sen sinikilpikonnaväritys on onnistunut sinisen ja cremen sekoitus. Luonteeltaan Helmi on hienotunteinen, harkitseva ja leikkisä. Se ratkaisee suljettujen ovien ongelman älyn ja toiminnan rauhallisella yhteistyöllä. Helmi pitää kovasti ulkoilusta ja harrastaa sitä ympäri vuoden joko verkotetussa tarhassa tai valjaissa. Helmi on oikea atleetti ja on pysynyt ihannepainoisena kotoa usein löytyvästä penturuuasta huolimatta. Helmi on huippumetsästäjä: kohtalonsa sen otteissa kokevat niin pikkujyrsijät kuin monenlaiset lentävätkin otukset. Helmin lempileluja ovat pienet keveät pallot, joilla se leikkii innokkaasti itsekseen. Helmi on taitava pallonkäsittelijä. Päivittäin Helmi tulee myös kertomaan ihmisilleen haluavansa yhteistä aikaa. Se käyttää aktiivisesti ilmaisuvoimaista, hienostunutta ruumiinkieltä kommunikoinnissaan perheensä jäsenten kanssa.

Yleensä näyttelyissä tuomarit toteavat Helmin olevan erinomainen eurooppalainen, mutta Helmi itse ei ole kilpailemisesta aina innostunut; näkeväthän kaikki jo kaukaa muutenkin, että hän on helmi - kaikin tavoin. Kuitenkin Helmi on yleensä mukana Tuomarin Parhaan valinnassa, kun itse niin haluaa, on tullut valituksikin useampia kertoja ja ollut myös Kategorian Paras Aikuinen.

Lumihelmen kissalanimi on vanhimman kissamme Helmin, Silkkiturkin Lumian, inspiroima.

EMMA, FIN* Kassilan Etevä Emäntä, DM sukutaulu

emma.jpg

Kastraattinaaras, s. 6.11.2007, väri sinikilpikonnasavu (EUR gs). Kasvattaja S. Vahtola. Asuu Lumihelmen kissalassa. Veriryhmä A.

Emma-emännän ensimmäisen pentueen (FIN*Kassilan G-pentue)kaikki 7 pentua ovat näyttely-/kasvatustasoisia, ja kuusi niistä on harrastanut näyttelyissäkäyntiä ja tittelöitynyt. Näistä Lumihelmen kissalassa asuu IC Kassilan Genuine Gem (EUR a) "Liisi". 

Emman nimi oli enne: se on ollut pienestä pitäen touhukas emäntä, joskin ovien availun se on jättänyt emonsa Helmin tehtäväksi. Emma on hyvän kokoinen ja -tyyppinen. Savunväri ei kuitenkaan ole tasainen, vaan osas-sa turkkia se ei ilmene ja osassa taas tulee läpi erittäin voimakkaana, joten Emma ei käy näyttelyissä ja on rekisteröity EUR x gs 09. Uskomme, että Emma ei kuitenkaan valkolaikku ole, vaan leuanalusvaalea on hopeaa.

Luonteeltaan Emma on terhakas, leikkisä ja arvonsa tunteva rouva. Lempilelu on tekstiilihiiri, joka inspiroi Emmaa pitkiin omaehtoisiin leikkituokioihin. Ulkoilua se harrastaa emonsa Helmin ja tyttärensä Liisin kanssa valjaissa tai tarhassa. Yhtä innokas ulkoilija kuin nämä Emma ei ole. Se kontrolloi kodin tapahtumia pönttöuunin päällä  rentoutuen. Asioiden vaatiessa lähempää tarkastelua se hyppää olkapäälle. Tarvittaessa oma tytär Liisi myös käydään panemassa ruotuun.

Emma on Kassilan G-pentueen ja siis myös Liisimme emo. Harkinnan jälkeen Emma perusti perheen Pörrin (GIC FIN*Kassilan Captain Coffee, EUR n 23, ruskeatiikeri) kanssa ja sai kokonaista seitsemän pentua käsittäneen pentueen, jonka se synnytti vakuuttavan upeasti vajaassa tun-nissa FIN*Lumihelmen kissalan tiloissa 12.2.2009 ja hoivasi pentunsa ensiluokkaisesti omistautuen. Kaksi pentua oli Pörrin sisaren imetettävänä 7.5 viikkoa FIN*Shaman's-kissalassa ja palasi sitten oman emonsa hoiviin. Toivon mukaan Emma on periyttänyt pennuilleen mm. erinomai-sia lisääntymisbiologisia ominaisuuksiaan. 17.11.2010 Emma synnytti FI*Lumihelmen A-pentueen: kaksi tyttöä (EUR fs ja EUR fs 24 "PINJA") ja kaksi poikaa (EUR ns 24 ja EUR n 24), isänä oma eurooppalaisnoviisimme Sampo (EUR d 22).

NEITI NÄPSÄ, Tuulantei EUR n 03 mustavalkoinen. S. 21.6.2011. Veriryhmä A.

tuulantei1.jpgTuulantei asuu sijoituksessa Raisiossa lapsiperheessä. Rekisteröity noviisina 10.6.2012 ERY-SYD:n näyttelyssä Hyvinkäällä.  Ihanaluonteinen, reipas, leikkisä perhekissa.

Tuulantei on steriloitu ruoka-aineallergian takia.